Rok założenia 1992

słodka historia fabryki czekolady

Z serca borów tucholskich

O firmie

marzenie o fabryce czekolady…

Dawno temu mały chłopiec marzył o pracy w fabryce czekolady. Pragnienie spełnienia tego marzenia poprowadziło chłopca drogą, która pozwoliła mu zdobyć odpowiednie wykształcenie oraz doświadczenie. Dzięki
swojej determinacji, przez wiele lat – już jako młodzieniec, a w końcu dorosły mężczyzna – obserwował i uczył się fachu od doświadczonych mistrzów cukierniczych, również belgijskich.
W końcu dojrzał do otwarcia własnej firmy. Miało to miejsce niemal 30 lat temu. Od tej pory, dzień po dniu, staramy się czynić nasze produkty lepszymi. Dzięki temu dążeniu nasze słodkości cieszą podniebienia Klientów w 25 krajach świata.
Reszta dzieje się dziś i jutro, bo wierzymy, że to dzięki naszemu mottu produkty Łuczniczki zdobywają serca prawdziwych smakoszy:

„WYTWARZAMY TAKIE SŁODYCZE,
JAKIE SAMI CHCIELIBYŚMY ZJEŚĆ”.

Jakość

dbamy o najwyższą jakość naszych wyrobów

Do produkcji naszych smakołyków używamy najwyższej jakości składników, od renomowanych dostawców. Kakaowiec pochodzi z dalekich Wybrzeża Kości Słoniowej oraz Ghany. Źródłem orzechów są najlepsze plantacje Turcji, Gruzji, a w przypadku migdałów w USA. Nasze czekolady są tworzone na bazie sprawdzonych receptur i nie zawierają zamienników tłuszczu kakaowego. Produkty nie zawierają sztucznych barwników ani aromatów. Próżno w nich również szukać tłuszczów utwardzonych. Wierzymy, że dobre składniki gwarantują szerszy uśmiech na twarzach naszych Klientów.

standardy i certyfikaty

IFS FOOD

Nasi technolodzy dokładają wszelkich starań, aby produkty Łuczniczki spełniały najwyższe standardy bezpieczeństwa, co od wielu lat jest potwierdzane przez International Featured Standard (IFS).

UTZ CERTIFIED COCOA

Ponadto, nasz zakład jest certyfikowany przez UTZ – organizację powołaną dla zapewnienia zrównoważonej uprawy kakaowca.

PL- EKO 09

Certyfikat ekologiczny – dokument zaświadczający, że wyrób spełnia ściśle określone kryteria (zdefiniowane w obowiązujących aktach prawnych) stanowiące podstawę do nadania oznaczenia zwanego „symbol ekologiczny”.